محققان آمریکایی یک مدل ریاضی ابداع کرده اند که می تواند هر گونه بوی بد و نامطبوع را خنثی کند.
این الگوی ریاضی می تواند نشان دهد که چگونه انسان برخی بوها را بر اساس مواد شیمیایی و خواص فیزیکی آنها دریافت می کند.
محققان مرکز تحقیقات «توماس جی واتسون» و دانشگاه «ایلینوی» آمریکا یک مدل ریاضی ابداع کرده اند که چگونگی درک برخی بوها توسط انسان را نشان می دهد.
محققان با ابداع این فرمول ریاضی موفق به تولید مخلوطی از مواد شیمیایی شدند که بوی تند و نامطبوع را خنثی و راه درک آن را برای انسان مسدود می کند.
به گفته این محققان، بوی بد و مطبوع را می توان با محاسبه مولفه هایی که ترکیبات مخالف آن را ایجاد می کند، خنثی کرد. آنها این کار را با انطباق یک پایگاه اطلاعاتی از مواد شیمیایی برای دریافت بوها انجام دادند.
اکنون محققان نشان داده اند که مخلوطی از ۳۸ مولفه می تواند رایحه های تند مانند بوی پیاز و تن ماهی را خنثی کند.